Anne-Lise Johnsen Swart

 

Anne-Lise

PRESENTASJON av Anne-Lise Johnsen Swart

Av formell kompetanse har jeg mastergrad i sosialt arbeid med vektlegging på det flerkulturelle. I mitt arbeid har jeg hatt fokus på urbefolkningen i Nordvest-Russland, spesielt kvinner og barn. Jeg har vært involvert i ulike prosjekter knyttet til urfolkskvinners stilling, og dette har medført flere kortere og lengre opphold i Nordvest-Russland. Dette har gitt meg uunnværlig kunnskap og kompetanse om urbefolkningen i nordområdene.

Jeg har mange års erfaring i å jobbe med mennesker i ulike livssituasjoner, spesielt innenfor psykisk helse, rus og avhengighet. I tillegg til dette har jeg videreutdanning i coaching og kommunikasjon ved HiO og helserett ved det Juridiske fakultet ved UiO.

Jeg har opp gjennom årene sittet i ulike kulturpolitiske verv. Spesielt vil jeg trekke frem vervet som leder i kulturutvalget i Oslo Sámiid Searvi (Oslo sameforening). Erfaringer fra arrangementer, budsjettering, koordinering og delegering av kulturelle aktiviteter i Oslo er av stor verdi og har gitt meg viktig kompetanse.

Jeg er også styremedlem i samisk ressursutvalg i Oslo bispedømme. Utvalgets mandat er å legge til rette for samisk kirkeliv i Oslo.

I dag jobber jeg i spesialisthelsetjenesten ved klinikk for psykisk helse og avhengighet, hvor jeg har vært i ni år. Mitt ansvarsområde er å ivareta det sosialfaglige arbeidet, samt et særskilt ansvar for å bidra til fagutvikling og veiledning internt. Videre er jeg barne- og pårørendeansvarlig, der jeg arbeider med å systematisere og implementere arbeidet med barn som pårørende i behandlingen.

Videre brukes jeg med jevne mellomrom som gjesteforeleser på de ulike høyskolene. Da primært om temaene samisk kultur og historie, identitet og kultursensitivitet.


 

8 thoughts on “Anne-Lise Johnsen Swart

 1. Gratulerer så mye med en flott hjemmeside:) Du har kommet langt på din vei!
  Lykke til videre:)

 2. Hei kjære Lise. Utrolig fine og bra side… ble faktisk veldig imponert.
  Så kult! Gratulerer med ny nettside, den var kjempefin.

  Stor klem fra Maryam

 3. Hi lovely Lise
  I looked through your site was interesting and exciting and I wish you continued progress and success in your career and personal life

  Best Regards

 4. Hei Vennen min,
  Gratulerer så mye med hjemmesiden ,det er veldig vansklig å glemme…….

  Vennlig Hilsen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>