Anne-Lise Johnsen Swart

Foto: Trygve Johnsen

PRESENTASJON av Anne-Lise Johnsen Swart

Av formell kompetanse har jeg mastergrad i sosialt arbeid med et urfolksperspektiv. I mitt forskningsarbeid har jeg hatt fokus på urbefolkningen i Nordvest-Russland, spesielt kvinner og barn. Jeg har vært involvert i ulike prosjekter knyttet til urfolkskvinners stilling, og dette har medført flere kortere og lengre opphold i Nordvest-Russland. Dette har gitt meg uunnværlig kunnskap og kompetanse om urbefolkningen i nordområdene. I tillegg til dette har jeg videreutdanning i Coaching og kommunikasjon ved OsloMet Storbyuniversitet, og helserett ved det Juridiske fakultet ved UiO Blindern.

Jeg har opp gjennom årene sittet i ulike kulturpolitiske verv. Spesielt vil jeg trekke frem vervet som leder i kulturutvalget i Oslo Sámiid Searvi (Oslo sameforening). Erfaringer fra arrangementer, budsjettering, koordinering og delegering av kulturelle aktiviteter i Oslo er av stor verdi og har gitt meg viktig kompetanse. Jeg er også styremedlem i samisk ressursutvalg i Oslo bispedømme. Utvalgets mandat er å legge til rette for samisk kirkeliv i Oslo.

Jeg har siden 2016 jobbet som gjesteforeleser primært ved OsloMet med temaene samisk kultur og historie, identitet og kultursensitivitet. På bakgrunn av det ble jeg invitert til å være medforfatter og ha det redaksjonelle ansvaret sammen med to andre barnehagelærere.

Fagboken Samiske stemmer i barnehagen har utgivelse 24.06.2021. Jeg gleder meg stort. Under “Nyheter kan du lese mer om boken. 


 

8 thoughts on “Anne-Lise Johnsen Swart

 1. Gratulerer så mye med en flott hjemmeside:) Du har kommet langt på din vei!
  Lykke til videre:)

 2. Hei kjære Lise. Utrolig fine og bra side… ble faktisk veldig imponert.
  Så kult! Gratulerer med ny nettside, den var kjempefin.

  Stor klem fra Maryam

 3. Hi lovely Lise
  I looked through your site was interesting and exciting and I wish you continued progress and success in your career and personal life

  Best Regards

 4. Hei Vennen min,
  Gratulerer så mye med hjemmesiden ,det er veldig vansklig å glemme…….

  Vennlig Hilsen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>