Anne Lise Johnsen-Swart

Foto: Lill-Ann Chepstow-Lusty

Anne Lise Johnsen-Swart er forfatter og foredragsholder

Jeg jobber som foredragsholder på ulike utdanningsinstitusjoner, for lærer, og barnehagelærereutdanningen, med tema, implementering av samiske perspektiver utdanningen. Jeg er opptatt av hvordan vi omsetter kulturforståelse i en praktisk barnehage- skolehverdag. Det er lett å gjøre begreper som identitet og kultur til en intellektuell prosess, slik at de kun forstås teoretisk. Men for barnehager og skoler handler det om å finne ut hvordan de gjør kultur og identitet, og ikke minst hvordan den enkelte skaper trygghet rundt dette i møte med barna. Dette kan du lese mer i Samiske stemmer i barnehagen, og vår kommende bok Samiske stemmer i skolen som har utgivelse februar 2023 (for nærmere informasjon se under nyheter).

De seneste årene har jeg også undervist for barnevernutdanningen, som er mitt eget fagfelt, med tema samisk kulturforståelse, urfolks-, og samiske barns rettigheter i barnevernet og oppdragelsespraksis.

Formell kompetanse

Av utdannelse har jeg mastergrad i sosialt arbeid med et urfolksperspektiv. I mitt forskningsarbeid har jeg hatt fokus på urbefolkningen i Nordvest-Russland, spesielt kvinner og barn. Jeg har vært involvert i ulike prosjekter knyttet til urfolkskvinners stilling, og dette har medført flere kortere og lengre opphold i Nordvest-Russland. Dette har gitt meg uunnværlig kunnskap og kompetanse om urbefolkningen i nordområdene. I tillegg til dette har jeg videreutdanning i coaching og kommunikasjon ved OsloMet Storbyuniversitet, og helserett ved det Juridiske fakultet ved UiO Blindern.

8 thoughts on “Anne Lise Johnsen-Swart

 1. Gratulerer så mye med en flott hjemmeside:) Du har kommet langt på din vei!
  Lykke til videre:)

 2. Hei kjære Lise. Utrolig fine og bra side… ble faktisk veldig imponert.
  Så kult! Gratulerer med ny nettside, den var kjempefin.

  Stor klem fra Maryam

 3. Hi lovely Lise
  I looked through your site was interesting and exciting and I wish you continued progress and success in your career and personal life

  Best Regards

 4. Hei Vennen min,
  Gratulerer så mye med hjemmesiden ,det er veldig vansklig å glemme…….

  Vennlig Hilsen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>