Sami Gold Source

Kjenner du behov for å stifte nærmere bekjentskap med hvordan samer lever i dag. Kjenner du deg nysgjerrig på den historiske og kulturelle bakgrunnen, eller ønsker du et spennende arrangement, en kulturell opplevelse er du kommet til den rette kilden, vi er utømmelig.

Våres overordnede  mål er å formidle det mest verdifulle i samisk kultur. Vi har som siktmål å vær til hjelp inspirere, veilede, motivere til å finne  kunnskapen du måtte søke etter.  Kanskje får du inspirasjon til å se det samiske i et annet perspektiv

Hvorfor har vi valgt å bruke benevnelsen Sami Gold Source “Den Samiske Gullkilden”?

Vi mener at samisk kultur og historie har stor verdi og tyngde som bør synliggjøres.

 • En uuttømmelig kilde
 • Gull er det eneste metallet som ikke går i oppløsning unntatt med kongevann (Aqua Regis)
 • Gull er verdifullt

8 thoughts on “Sami Gold Source

 1. kjempebra! Og jeg er veldig fornøyd med å skrive jomfrukommentaren til go`kusiner :D

 2. Et utrolig fint og verdifullt initiativ. Nettopp noe slikt som jeg med min interesse for arktiske og sibirske folk har ønsket meg lenge her i Norge.

  Ja, jeg ønsker i høyeste grad slik kunnskap som dere har erklært at dere vil formidle. Men jeg ønsker ikke bare å vite hvordan samer lever i 2010. Jeg ønsker å se fremover, og komme til en forståelse av hvordan samisk kultur og samisk levesett kan leve videre i fremtiden – og ikke minst hvilke betingelser som må skapes for at dette skal skje.

  Per Inge

 3. Hei vennen :o )

  Vil gratulere dere så mye med en flott side, dette er et viktig arbeid som jeg er helt sikker på at dere klarer å få til. Stå på!

  Masse klemmer fra meg :o )

 4. Hei!
  Mange takk for hyggelige tilbakemeldinger. Det kommer etterhvert mer, bl.a. om urfolk og nordområdene. Dette er helt klart et spennende felt å bevege seg i.
  Anne-Lise

 5. Hei!
  Gratulerer dere så mye med en veldig flott hjemmeside, dette ble jo omfattende og interessant. Bak denne siden står det tydeligvis to seriøse damer, og på bildene er dere jo bare helt nydelige begge to! :D
  Johannes

 6. Fin side, men jeg må bare kommentere litt språkleif…
  “- hva må til for å bli telt?” Jøss tenkte jeg, hvem vil bli til et telt??? Men etter en litt grundigere sjekk, så jeg at dere mente “å bli talt”
  Å telle – teller – talt – har tullet – skulle/ville ha teltet :)

 7. 2 gulljenter!!! kunder som ei venter!!!
  reinrose renter i menter og menter!
  Smetter en snømus i hvite fokker
  her kommer en hærskare flokker
  hva koster en samisk sol?
  en midnattsols drøm?
  en kjærlighet øm?
  på toppen av Øyenes øye
  der kan jeg se horisonter
  og finne en sølvblank søye
  som jeg til bruden henter
  eller en nyfanget røye!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>